5Minutenshow | bewustwording

Leuk en educatief tussendoortje

Onbewust, bewust worden. Show met Rein van Duivenboden die in het teken staat van afval scheiding, zwerfafval, milieu en duurzaamheid. Iedere aflevering speelt Rein met een ander team een grappig, leuk of spannend spel in een gemeente in Nederland.

Leuk en Leerzaam!

 

Influencers van de toekomst
Kinderen zijn de influencers van de toekomst. Als hun basis goed is, komt het goed!

Opgenomen in de eigen buurt.
De Hou’t Schoon – 5MinutenShow is een reeks van korte afleveringen van 5 minuten, waarbij bewustwording op een leuke manier wordt uitgevoerd. Opgenomen in de eigen buurt in de eigen gemeente met de kinderen van diezelfde gemeente. De show is van 2018 t/m 2020 te zien geweest via RTL Telekids, maar is nu een online platform om mee te bewegen met de doelgroep.

Aantal afleveringen
In elke gemeente die deelneemt worden 5 (soms 10) afleveringen opgenomen: 4 reguliere spelafleveringen en 1 speciale compilatieaflevering met extra weetjes en backstage momenten.

Grote castingdag in de gemeente
Op een grote castingdag, in de gemeente, komen alle kinderen die zich hebben opgegeven. Uiteindelijk worden er in totaal 16 kinderen uit de gemeente gekozen om mee te doen. Dat zijn er 4 per aflevering. (Bij 10 afleveringen dus 32 kinderen). Kinderen krijgen een uitnodiging met daarop een tijdstip. De casting gebeurt in groepen van 8-10 kinderen tegelijk en zal ongeveer 20 minuten per groep duren.

Opnamedag in de gemeente
Op de opnamedag voert steeds een groep van 4 kinderen met één van de presentatoren, Ruben of Pauline, een ludieke of grappige opdracht uit, ergens in de gemeente.

Uiteraard staat alles in het teken van zwerfafval en afvalscheiding. De spelopdracht is vaak met mensen op straat, waardoor onbewust deze mensen ook bewust worden gemaakt!

Bereik
In de afgelopen seizoenen bereikte de 5Minutenshow een totaal van ruim 2 miljoen kijkers.
Iets waar we trots op zijn!